З чого роблять крупи?

З чого роблять крупи?

Перлова крупа вельми багата і амінокислотами. Наприклад — у ній великий вміст лізину, який бере участь у виробленні колагену, що сприяє уповільненню появи зморшок і допомагає зберегти нашу шкіру гладкою і пружною.

Перловка також багата мікроелементами і вітамінами. У крупі міститься багато, і. Присутні й такі елементи:, стронцій, бром, а також в. Набору вітамінів може позаздрити будь-яка інша крупа.

Так само, як і крупа вівсяна, перловка досить багата вітамінами групи і,. За кількістю клітковини перловка набагато перевершує усіма шановану. Білок, що міститься в перлової крупі, по харчовій цінності перевершує білок пшеничного зерна. Лізин, що міститься в перловки, бере участь у виробленні колагену, який надає шкірі гладкість і пружність, запобігає появі зморшок. Завдяки наявності вітамінів групи В, перловка зміцнить нервову систему, забезпечить чисту шкіру і гарне волосся. За допомогою вітаміну Д перловка зміцнить кістки і зуби.

Перловка — потужний антиоксидант, в ній міститься в три рази більше селену, ніж у. У перловці також містяться і природні антибактеріальні речовини: з води, яка залишилася після замочування ячменю, було виділено речовину антибіотичної дії гордецін, який застосовується для лікування шкіри, ураженої грибком. Відвар перлової крупи має лікувальні властивості і є чудовим пом’якшувальною, спазмолітичну, обволакивающим, сечогінну та протизапальну засобом. За допомогою ячменю в старовину лікували захворювання молочних залоз, запори, ожиріння, кашель і застуду. З перлової крупи, так само як і з круп, можна готувати слизові і протерті супи для механічно і хімічно щадна дієта. Відвар ячменя (перлової крупи) корисний при хворобах печінки, підвищує лактацію у годуючих матерів, надає пом’якшувальну, обволікаючу, заспокійливу, кровоочисний, сечогінний, відхаркувальний, загальнозміцнюючу дію.

Відвар солоду гальмує ріст пухлин у початковій стадії, а також допомагає налагодити обмін речовин в організмі, тому рекомендується людям, схильним до повноти і ожиріння. Для лікування використовують зерна і солод (борошно з пророслого ячменю).

З чого роблять крупи?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты